A ZSUZSÁK RÁDIÓS ÖNÉLETRAJZAI

Gergely Zsuzsa

1996-ban kerültem a Kolozsvári Rádióhoz, külső munkatársként. Egy év múlva "örököltem" Kelemen Hunor helyét és műfaját, a művészeti műsorokat. Irodalomról havonta egyszer, Parnasszus címmel, a többi művészeti ágról havonta háromszor, Függőkert címmel hangzottak el összeállítások. Ezek tartozékaként lépett be a Mesélő kövek című, műemlékvédelemről szóló műsor, Szuszámi Zsuzsa szerkesztésében.

1999-ben, egy szerkezetváltáskor született meg a Rejtett világok ötlete. Három személy, Bárdos Mária, Szuszámi Zsuzsa és jómagam közös munkájaként jelentkezett hetente egyszer, 55 percben.

2001-től ketten maradtunk, a Zsuzsák, azóta csak annyi változás történt, hogy a műsor hetente kétszer jelentkezik, kedden délután fél 6-tól illetve csütörtökön délelőtt fél 10-től, időtartama 25 perc és a komolyzene kivételével minden művészeti ágra igyekszik figyelni.

Szuszámi Zsuzsa

Most már több mint egy évtizedes, egészen pontosan 11 és fél éves rádiós múltat mondhatok a magaménak. 1995 tavaszán kezdtem el dolgozni a Kolozsvári Rádiónál, először külső munkatársként, a Diákperiszkóp című, egyetemistáknak szóló műsor szerkesztőjeként. Pár hónap elteltével riporterként is tevékenykedtem, majd 1996-tól, igaz helyettes állásban, de teljes jogú szerkesztőként alkalmaztak. Ekkor kezdtem el híreket szerkeszteni és a Napórát, tájékoztató műsorunkat. 1998-ban lemondtam az ifjúsági műsorról és Mesélő Kövek címmel műemlékvédelmi és műemlékeket bemutató 20 perces műsort indítottam. 1999-ben összeolvadtak a művészeti jellegű műsorok és megszületett a Rejtett világok, azóta, a híradás mellett ez a fő kenyerem.

Szakmai vezető: BÁRDI Nándor, projektvezető: GYÖNGYI Annamária 2004-2020 © Jakabffy Elemér Alapítvány, Transindex